Been- en arm amputatie

stomprevisie bij AOFE Clinics - Stump prosthesis revision at AOFE clinics - Prosthesis arm or legs

Amputatie van het been

Bij een amputatie van het been, spreken we van een onderste extremiteit. Een been amputatie kan plaatsvinden door: vaatlijden – tumor – trauma

Het been kan op verschillende niveau`s geamputeerd kan worden. Nadat het been geamputeerd is, kan men na herstel starten met de revalidatie. Tijdens deze revalidatie leert men opnieuw lopen met een beenprothese. Dit is een kunstbeen waarbij je met je boven of onderbeen in een kunstof koker zit. Sinds enkele jaren heb je ook een “bone anchoring prosthesis” ofwel “osseointegration prosthesis” Deze prothese wordt verankerd in het skelet door middel van een implantaat, en de prothese wordt bevestigd met een adapter en connector. Revalidatie kan enkele weken tot enkele maanden duren.

Prothese voor de voet

Een prothese voet wordt gemaakt als er een voet amputatie heeft plaatsgevonden. Met een voetprothese verbetert je het looppatroon en wordt de stomp beschermd. De voetprothese wordt gemaakt van siliconen en is vaak niet van echt te onderscheiden.

De vijf garanties van AOFE

  • Wij luisteren naar u en hanteren een persoonlijke aanpak
  • Onze zorg voldoet aan de strengste kwaliteitseisen
  • Wij werken altijd met ervaringsdeskundigen
  • We zoeken samen met u naar de best passende oplossing
  • U profiteert bij ons van verkorte wachttijden

Arm amputatie

Bij met een amputatie van de arm spreken we van een bovenste extremiteit. Dit zijn er enkele tientallen per jaar en amputatie kan plaatsvinden door o.a.:trauma – vaatproblemen – kanker

De arm kan op verschillende niveaus geamputeerd worden. Bij amputatie kan je last krijgen van fantoompijn. Ook voor geamputeerde armen zijn protheses te verkrijgen. Zowel met een kunststof koker als ook de osseointegratie prothese.

Na een amputatie van de arm, kan men een arm prothese aan laten meten. Met de stomp van de arm kan men in de koker van de armprothese. Deze prothese wordt op maat gemaakt. De prothese kan met bijvoorbeeld een band, siliconen liner of kliksysteem, ook wel osseointegratie genoemd, bevestigd worden. Er zijn arm protheses die niet veel functies hebben maar vooral cosmetisch mooi zijn, maar je hebt ook armprothese die computer aangestuurd zijn.

Vingerprothese

Een vingerprothese is gemaakt van siliconen. Deze zien er levensecht uit en passen perfect. Sinds kort kan men ook osseointegratie toe laten passen bij een/meerdere vingeramputaties. Hiermee kan je de vingerlengte vergroten en kan de vinger(s) weer een grijpfunctie krijgen. De vinger(s) krijgen weer een functionaliteit bij bijvoorbeeld met het werken met een toetsenbord.

osseointegratie voor handen osseointegratie voor vingers

Dicky de Best ervaringsdeskundige

Heeft u vragen of
wilt u zich direct
aanmelden?

U kunt zich direct inschrijven voor een intakegesprek. Heeft u echter toch nog vragen? Kijk dan tussen de veelgestelde vragen of stel uw vraag aan een van onze specialisten.