Consulent
de revalidatie arts

drs. Fred v/d Meer is consulent van AOFE

Dr. Fred v.d Meer

Dr. Fred van der Meer (1962-BIG nummer 19043843601) studeerde geneeskunde in Utrecht en heeft na zijn studie gewerkt als arts assistent chirurgie, orthopedie in de voorloper van het Meander Medisch Centrum te Amersfoort en het Centraal Militair Hospitaal in Utrecht. In 2001 heeft hij zijn opleiding tot revalidatiearts afgerond in het SRL te Hoensbroek. Sindsdien werkt hij als kolonel revalidatiearts in het Militair Revalidatiecentrum Aardenburg te Doorn.

Militaire loopbaan

Hij is als revalidatiearts intensief betrokken bij de revalidatie van mensen met orthopedische- en traumatologische problematiek, waaronder arm- of beenamputaties. Tijdens de militaire missie in Afghanistan heeft hij, samen met zijn revalidatieteam, vele jonge gewonden soldaten in behandeling gehad. In geval van een beenamputatie hoorde en voelde hij de innige wens van deze soldaten om weer goed tot lopen te komen. Dit was met een prothesekoker, om verschillende redenen, niet altijd meer mogelijk. In zijn zoektocht naar andere prothesemogelijkheden, kwam hij in 2009 in aanraking met de osseointegratietechniek in Lubeck, Duitsland, bij dr. Aschoff . Daar trof hij een andere geïnteresseerde revalidatiearts uit Nederland, dr. van de Meent. Jaren later hebben ze, samen met dr. Frölke, de handen ineen geslagen om de zorg voor mensen met een amputatie verder te ontwikkelen en te verbeteren door osseointegratie.

Dicky de Best ervaringsdeskundige

Heeft u vragen of
wilt u zich direct
aanmelden?

U kunt zich direct inschrijven voor een intakegesprek. Heeft u echter toch nog vragen? Kijk dan tussen de veelgestelde vragen of stel uw vraag aan een van onze specialisten.