Het chirurgisch team

Dr. Jan Paul van AOFE

dr. Jan Paul Frölke

Dr. Jan Paul Frölke ( 1960-big nummer 79021015001) studeerde geneeskunde aan de Rijks Universiteit Utrecht, Harvard University Boston en de UCSF in San Fransisco. Na zijn afstuderen is hij opgeleid in UMC Utrecht en VU Medisch Centrum tot (orthopedisch) traumachirurg en klinisch epidemioloog en promoveerde in 2001. Sinds 2001 werkt hij als (orthopedisch) traumachirurg in het Radboudumc. De implantatie van osseointegratieprothesen wordt sinds 2009 door hem uitgevoerd in het Radboudumc , sinds 2018 in de Maartenskliniek te Nijmegen en sinds 2021 in AOFE Clinics te Utrecht.

Dr. Jan Paul Frölke is wereldwijd een van de vier pioniers die de revolutionaire osseointegratieprothesetechnologie heeft ontwikkeld. Sinds 2009 heeft hij honderden mensen uit diverse landen, met een arm- of beenamputatie, succesvol geholpen om mobiliteit en kwaliteit van leven te verbeteren. Hij heeft in meerder klinieken een professioneel multi-disciplinair team opgebouwd met revalidatieartsen, prothesemakers, fysio- en ergotherapeuten en hij heeft een (inter)nationaal netwerk met osseointegratie klinieken in onder andere Rotterdam, Sydney en Berlijn. In 2017 verwierf hij met zijn team een Europese subsidie om een nieuw intuitief aangestuurd osseointegratie-robotbeen te ontwikkelen.

De osseointegratieprothesepioniers van L naar R: dr. Frölke (NL), dr. Aschoff (D), dr. Al Muderis (Au), dr. Branemark (S)

De osseointegratieprothesepioniers van L naar R: dr. Frölke (NL), dr. Aschoff (D), dr. Al Muderis (Au), dr. Branemark (S)

Dicky de Best ervaringsdeskundige

Heeft u vragen of
wilt u zich direct
inschrijven?

U kunt zich direct inschrijven voor een intakegesprek. Heeft u echter toch nog vragen? Kijk dan tussen de veelgestelde vragen of stel uw vraag aan een van onze specialisten.