Veronique’s verhaal

Veronique Mijn naam is Veronique Helsen en kom uit België. In maart 2019 heb ik, wegens omstandigheden, een amputatie van mijn rechteronderbeen moeten laten doen. Ik hoopte op een pijnvrij leven, maar dat verliep helemaal anders. Ik kreeg botoedeem, bursitis, … door de wrijving van de kokerprothese.
Ook ontwikkelde ik botaangroei met scherpe kanten. Een stomprevisie werd er voorgesteld en ook uitgevoerd. Spijtig genoeg was nadien de miserie nog niet gedaan. Door alle pijn en ontstekingen heb ik uiteindelijk 1 jaar en half in de rolstoel gezeten. Mijn zelfstandigheid werd een groot deel afgenomen.

In tussentijd ben ik op zoek gegaan naar eventuele oplossingen. De oplossing voor mij was osseointegratie. In België wordt dit momenteel niet uitgevoerd voor een onderbeen, maar in Nederland wel. Ik zocht naar de geschikte personen hiervoor en dat bleek Dr Frolke en zijn team van AOFE clinics te zijn. Dit was de enige oplossing voor mij om permanent uit de rolstoel te geraken.

In januari 2022 werd de osseointegratie operatie uitgevoerd. Na enkele weken revalidatie waren er grote verschillen. Sindsdien staat de rolstoel op rust.
Ook werden er grote verschillen vastgesteld op het revalidatiecentrum tussen stappen met een kokerprothese of stappen met een klikprothese. Mijn stappatroon was veel natuurlijker, een kortere revalidatieperiode, de klikprothese is gemakkelijk in gebruik,… . Je kan met een doucheprothese zwemmen in een zwembad of zee. Ik besef het overdag zelfs niet meer dat ik een prothese aanheb. Ook tijdens deze warme zomers, heb ik geen last meer van een zwetende stomp of het verschuiven van mijn prothese of eventuele wonden.

Dicky de Best ervaringsdeskundige

Heeft u vragen of
wilt u zich direct
aanmelden?

U kunt zich direct inschrijven voor een intakegesprek. Heeft u echter toch nog vragen? Kijk dan tussen de veelgestelde vragen of stel uw vraag aan een van onze specialisten.