dr. Jan Paul Frölke en drs. Lotte van Hessem

 

Dr. Jan Paul Frölke ( 1960-big nummer 79021015001) studeerde geneeskunde aan de Rijks Universiteit Utrecht, Harvard  University Boston en de UCSF in San Fransisco. Na zijn afstuderen is hij opgeleid in UMC Utrecht en VU Medisch Centrum tot (orthopedisch) traumachirurg  en klinisch epidemioloog en promoveerde in 2001. Sinds 2001 werkt hij als (orthopedisch) traumachirurg in het Radboudumc. De implantatie van osseointegratieprothesen wordt sinds 2009 door hem uitgevoerd in het Radboudumc , sinds 2018 in de  Maartenskliniek te Nijmegen en sinds 2021 in AOFE Clinics te Utrecht. 

Dr. Jan Paul Frölke is wereldwijd een van de vier pioniers die de revolutionaire osseointegratieprothesetechnologie heeft ontwikkeld. Sinds 2009 heeft hij honderden mensen uit diverse landen, met een arm- of beenamputatie,  succesvol geholpen om  mobiliteit en kwaliteit van leven te verbeteren. Hij heeft in meerder klinieken een professioneel multi-disciplinair team opgebouwd met revalidatieartsen, prothesemakers, fysio- en ergotherapeuten en hij heeft een (inter)nationaal netwerk met osseointegratie klinieken in onder andere Rotterdam, Sydney en Berlijn.  In 2017 verwierf hij met zijn team een Europese subsidie om een nieuw intuitief aangestuurd  osseointegratie-robotbeen te ontwikkelen.

De osseointegratieprothesepioniers van L naar R: dr. Frölke (NL), dr. Aschoff (D), dr. Al Muderis (Au), dr. Branemark (S)

dr. J.P. Frölke 

download hier

 

Drs. Lotte van Hessem (big nummer 99916124101) studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Tijdens haar studie verrichtte zij gedurende een jaar wetenschappelijk onderzoek aan Harvard Medical School te Boston. Nadien volgde zij de opleiding tot orthopedisch chirurg in de St. Maartenskliniek en het Radboudumc te Nijmegen en het Rijnstate Ziekenhuis te Arnhem. Sinds eind 2020 is zij betrokken bij de AOFE clinics. Daarnaast is zij momenteel werkzaam als orthopedisch chirurg in het OCON te Hengelo om verder te specialiseren in o.a. schouder-, elleboog-, pols- en handchirurgie.

Het verbeteren van de kwaliteit van leven van patiënten door middel van de osseointegratieprothese is Lotte haar voornaamste beweegreden om in de AOFE clinics te werken.