Fer’s verhaal

Fer Linders

Van een korte trip naar een lange reis…

In augustus 2021 deed ik een korte motortrip naar Roemenië die helaas eindigde in een motorongeluk.
In eerste instantie bleek de schade mee te vallen. De daaropvolgende maand werd ik gerepatrieerd naar een ziekenhuis in Nederland. Van mijn verbrijzelde elleboog kon nog een redelijk functionerende elleboog gecreëerd worden, maar van mijn linkerbeen was een amputatie boven de knie noodzakelijk.

Daarna volgde een moeizaam revalidatietraject in het midden van het land. De revalidatie met de kokerprothese was succesvol, maar eenmaal terug in het dagelijks leven kwamen de problemen zoals botontstekingen, overmatig zweten, waardoor ook problemen ontstonden met het vacuüm van de kokerprothese. Actief functioneren zonder pijn bleek ook uit het zicht te raken.

Maar toen, kreeg ik informatie over en de mogelijkheid voor osseointegratie ofwel de klikprothese. Succesverhalen en ook minder succesvolle verhalen, maar toch werd het vuurtje aangewakkerd. Na uitgebreid overleg met dokters en het inwinnen van informatie bij een patiëntenvereniging werd de knoop doorgehakt: Doen!

In april 2023 vond de operatie plaats, enige tijd later de revalidatie. En tot op heden? Een verbeterde wandelcapaciteit, groot gebruiksgemak, geen problemen met de osseointegratie of stoma, en als kers op de taart……..met goed gevolg een rijtest afgelegd en het terugkrijgen van mijn motorrijbewijs. Zaken die voor mij heel veel meerwaarde hebben en die bij het gebruik van de kokerprothese onbereikbaar waren.

De korte reis heeft helaas veel veranderd maar dankzij de hulp en inzet van velen heb ik kleine en ook grotere stappen kunnen zetten tijdens en na mijn revalidatie. De reis gaat dus gewoon weer verder, zij het in aangepaste vorm maar vol goede moed.

Dicky de Best ervaringsdeskundige

Heeft u vragen of
wilt u zich direct
aanmelden?

U kunt zich direct inschrijven voor een intakegesprek. Heeft u echter toch nog vragen? Kijk dan tussen de veelgestelde vragen of stel uw vraag aan een van onze specialisten.